Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Stella

“Graag wil ik u bedanken voor de toegestuurde nieuwe steunzolen, ze passen uitstekend. De zolen werden daarnaast erg snel verstuurd, al binnen drie dagen!”

Voorkom voetklachten tijdens en na het coronavirus

Stilzitten is niet goed voor de voeten

Het coronavirus bepaalt ons leven op dit moment. We hopen dat het einde in zicht is en we weer gewoon verder kunnen leven. Maar we moeten waarschuwen dat als straks het coronavirus voorbij is, wij een grote toeloop naar onze praktijk verwachten van mensen met voetklachten. Lees in dit artikel wat jij nu al kan doen om klachten te voorkomen. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee!

Minder belastbaarheid van de voeten

We zien dat bijna iedereen tijdens de Corona periode en met name de lockdown, zowel op het werk, als met sport, veel minder of niet actief is geweest. Iedereen is gedwongen tot stilstand gekomen, werkt thuis, of werkt niet. We zitten thuis TV te kijken en kilo’s komen erbij. Lange rustperiodes verlagen de belastbaarheid van de voeten. Misschien merk je nu al s’ morgens bij het opstaan wat startpijn. Je voeten protesteren.

Het is zeker dat mensen met een staand en lopend beroep straks moeite zullen hebben met weer op gang te komen als we weer terug mogen naar het “normale” leven. Tegen die tijd moeten jouw voeten extra werken en worden meer belast. Je vraagt dan eigenlijk topsport van jouw voeten die dat niet meer gewend zijn en dat kan tot problemen leiden.

Voorkom voetklachten tijdens en na het coronavirus

Tips om voetklachten te voorkomen

Om te voorkomen dat je straks bij die groep hoort die in de problemen komt, volgen hieronder een paar tips. Bereid je nu al vast voor op de nieuwe “normale” situatie.

  • Maak het jouw voeten niet te makkelijk en beweeg zoveel mogelijk.
  • Wandel elke dag en probeer de belasting op te voeren zoals je dat tijdens je werk deed.
  • Gebruik een stappenteller en zet elke dag rond de 10.000 stappen. Je stappenteller houdt het bij en motiveert je.
  • Zet vast jouw (werk) schoenen klaar waar je de meeste ondersteuning in ondervind.
  • Draag deze schoenen nu al regelmatig om ze weer soepel te laten worden. Het schoenleder kan stug worden als het een tijd niet gedragen is.

Vind een praktijk

Mocht je tijdens deze voorbereiding al voetproblemen ondervinden dan is het tijd om een afspraak te maken met een van onze specialisten voor een voetonderzoek, therapiezolen of een advies. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde Podozorg praktijk.

Vind een praktijk

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.