Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Sanne

“Vriendelijk ontvangen en heel prettig geholpen. Fijn dat er een echo gemaakt is, en dus duidelijk werd hoe erg ziek mijn pees is.”

Voetklachten verhelpen door middel van vilt

Een drukplek verminderen en een voetstand verbeteren

Heeft u een pijnlijke bult aan de grote teen? Of een pijnlijke bobbel op de wreef? Kunt u de druk van de schoenen nauwelijks verdragen? Dan zetten wij vilt in. Onze Podozorgers beschikken over verschillende behandelmethoden, waaronder vilt-technieken. Vilt wordt heel veelzijdig ingezet en kan zowel corrigerend als druk ontlastend gebruikt worden.

Druk ontlastend

Om druk te verminderen gebruiken we het vilt net vóór of rondom de pijnlijke plek. Daarmee verleggen we de druk van de pijnlijke plek naar een gebied er omheen. Dit vilt kunnen wij op de huid plakken, maar nog makkelijker voor u is het plaatsen van het vilt in de schoen.

Bijvoorbeeld bij een knobbel aan de grote teen (hallux valgus). Deze ondervindt veel druk van de schoen waardoor het rood en pijnlijk kan worden. Uiteraard is het belangrijk om dan een ruimere schoen te kiezen, maar soms maakt dat niet veel uit. In dat geval plakken we vilt aan de binnenzijde van de schoen. Hierbij zit het dikste gedeelte vlak voor de knobbel. Het vilt neemt dan de ergste druk weg. Deze techniek kunnen wij bijna bij alle drukplekken op of onder de voet toepassen.

Corrigerend

Daarnaast kunnen we vilt ook op een corrigerende manier gebruiken. Hiermee kunnen we een standsverbetering van de voet of tenen genereren. Dit kan alleen als we hebben geconstateerd dat er nog correctie van de afwijkende stand mogelijk is. We kunnen bijvoorbeeld het eerste middenvoetsbeentje naar binnen duwen om de knobbel aan de grote teen te verminderen.

Soms gebruiken we het vilt ook om tijdelijk de zool aan te passen. Dit doen we in geval van tijdsnood of als we willen onderzoeken of een bepaalde correcties haalbaar zijn en niet voor extra klachten zorgen. Als er klachten ontstaan kunt u zelf het vilt verwijderen.

Vind een praktijk

Heeft u zo’n passingsprobleem door een drukplek. Schroom niet! Onze Podozorgers staan voor u klaar! Klik op de onderstaande knop en vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt.

Vind een praktijk

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.