Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Henriëtte

“Ik ben erg goed geholpen, er wordt goed geluisterd en de klachten worden serieus genomen en behandeld. Ik ben erg tevreden!”

Steunzolen dragen in de zomer

Kies de beste schoenen voor uw voeten

Veel mensen ervaren het zomerseizoen als een moeilijk seizoen om trouw de steunzolen te blijven dragen. Vooral in deze tijd van het jaar komt dit probleem bij iedereen ter sprake. Wat zijn de beste schoenen voor mijn voeten? En moet ik altijd mijn dichte schoenen aan doen? Ook als het zo warm is?

Gelukkig zijn sneakers momenteel in de mode, daar zijn wij als podologen en podotherapeuten erg blij mee. Deze zijn er zowel voor de winter als voor de zomer en vaak kunnen de originele voetbedden eruit. Let natuurlijk wel op dat de sneaker stevig genoeg is om met steunzolen te kunnen dragen.

In dit artikel

In dit artikel beschrijven we de verschillende mogelijkheden voor het dragen van steunzolen in de zomer. Klik op een specifiek onderwerp om meer te lezen over:

Zomerschoenen met uitneembaar voetbed

Wil je toch een keer iets luchtigers aan trekken? Geen probleem, maar wissel wel af met dichte stevige schoenen. Er zijn tegenwoordig steeds meer merken die ook zomerschoenen met uitneembare voetbedden hebben. Ga daarvoor wel naar een goede speciaalzaak. Daar heeft u meer keuze in zomercollectie met uitneembare voetbedden. Dit kunnen bandschoenen, sandalen of zelfs hakschoenen zijn.

Sandalen dragen met steunzolen

Ook zijn er veel sandalen die u kunt dragen met steunzolen. Een aantal handige tips bij het kopen van sandalen zijn:

1. Koop sandalen met flap onder het voetbed

Sommige merken hebben onder het originele voetbed een flap onder de tenen gemaakt. Hier kun je de neus van de steunzool onder schuiven. Erg handig want dan kan de steunzool niet schuiven en heeft u de kleur van de schoen zichtbaar onder uw tenen (i.p.v. de kleur van de steunzool).

Sandaal met flap onder het voetbed

Deze sandaal heeft onder het originele voetbed een flap onder de tenen. U schuift uw steunzool onder de flap waardoor de steunzool niet meer opvalt.

2. Match de kleur van de steunzolen bij de sandaal

Geen paniek als er niet zo’n flapje aanwezig is. Match de kleur van de steunzolen niet mooi bij de sandaal? Trek er een katoenen voetkousje overheen. Zo geef je steunzool in een handomdraai een andere kleur.

3. Neem het voetbed uit

Bij het uitnemen van het uitneembare voetbed blijft er een rand van de buitenzool iets omhoog staan. Hierdoor valt de eigen steunzool mooi in de omlijning waardoor de sandaal moeilijker kan schuiven.

4. Voorkom schuivende steunzolen

Heeft u toch last van schuivende steunzolen? Plak in de sandaal en aan de onderkant van de steunzool een klittenbandje als extra houvast.

5. Schaf een paar extra paar steunzolen aan voor sandalen

Sandalen worden meestal kleiner gekocht dan dichte schoenen. Hierdoor zijn de zolen meestal te groot voor in de sandalen. Het kan dan handig zijn om een extra setje zolen aan te schaffen voor in de sandalen. De podoloog of podotherapeut kan de vorm en de kleur van de zolen aanpassen zodat het zo min mogelijk opvalt dat er een steunzool in uw sandaal ligt. Knip niet zomaar een stuk van uw bestaande zolen af. De kans is groot dat u dan de afgeknipte rand voelt zodra u de zolen weer in uw dichte schoenen doet.

6. Kies sandalen met een gesloten hiel

Sandalen met een gesloten hiel geven meer steun dan sandalen met een open hiel.

Confectie slippers als u niet veel loopt

Loopt u graag op slippers? Zolang dit geen klachten geeft is dit geen probleem op een dag dat u lekker aan het zwembad ligt of niet veel hoeft te lopen. Gaat u toch de deur uit om door de stad te slenteren of een lange wandeling te maken met de hond? Trek op deze momenten wel de goede stevige schoenen aan. Slippers geven op deze momenten te weinig steun waardoor de kans groter is dat uw klacht terugkomt of u een nieuwe voet- of houdingsklacht ontwikkelt. Het is wel belangrijk dat u af blijft wisselen met dichte stevige schoenen om terugkeer van klachten tegen te gaan.

Slippers met steunzolen op maat

Bij veel Podozorg praktijken is het mogelijk om slippers om maat te laten maken. Dit is de perfecte oplossing om klachtenvrij de zomer door te komen! Deze maatslippers kunt u zelf ontwerpen van model tot kleursamenstelling. De podoloog of podotherapeut laat uw steunzool in het voetbed van de slipper verwerken. Ondanks dat deze slippers meer steun geven dan confectie slippers, kunnen ze niet de steun en stevigheid van dichte schoenen met uw steunzolen evenaren.

Informeer hiernaar bij de Podozorg locatie bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop!

Vind een praktijk

Let op: maatslippers zijn niet bij iedere vestiging verkrijgbaar.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.